Nagyvilág

Plagizált a volt román egészségügyi miniszter

Visszavonták a doktori címét. Egy másik ügyben korrupcióval gyanúsítják.

Az agerpres alapján a Transindex azt írja, az Egyetemi Címeket és Okleveleket Tanúsító Országos Tanács visszavonta Florian Bodog doktori címét. A volt egészségügyi miniszter 2008-ban doktorált menedzsmentből. A szociáldemokrata politikus a Temesvári Nyugati Tudományegyetemen védte meg „Az egészségügyi egységek menedzsmentje és marketingje” című dolgozatát.

Az intézmény már egy éve elfogadta az egyetem doktori tanácsának következtetéseit és javasolta a doktori cím visszavonását a dolgozat megírásakor elkövetett plagizálás, illetve a kidolgozás minősége miatt.

Florian Bodog korábban azzal került be a hírekbe, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség mentelmi joga megszüntetését kérte. Korrupcióval gyanúsítják. A Maszol.ro azt írta, még miniszterként közbenjárt, hogy munkatársnője 12 hónapon át felvehesse fizetését, noha a pénzért nem tett semmit.

A gyanú szerint az egészségügyi tárca vezetőjeként 2017 februárja és 2018 januárja között igazolta a nő munkáját, noha pontosan tudta, tanácsosa nem nem látta el feladatait. A nő csaknem 80 ezer lejt (több mint 5 millió 500 ezer forintot) kapott fizetésként, megkárosítva ezzel a minisztériumot.

A jelenleg szenátori tisztségben levő Florian Bodog ellen akkor kezdődhet el a bűnvádi eljárás hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás miatt, ha a szenátus megvonja tőle mentelmi jogát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik