Nagyvilág

Megállították, aztán továbbengedték a kanadai sorozatgyilkos fiatalokat

Hajtóvadászat zajlik a 19 éves Kam McLeod és a 18 éves Bryer Schmegelsky ellen Kanadában, mert a gyanú szerint három emberrel is végeztek.

Sajtóértesülések szerint múlt héten rendőrök szondáztatták meg a két fiatalt, de továbbengedték őket, mert hivatalosan akkor még nem voltak gyanúsítottak, írja a BBC.

McLeod és Schmegelsky három héttel ezelőtt úgy mentek el otthonról, hogy munkát keresnek maguknak, majd július 19-én eltűntnek nyilvánították őket, miután előkerült a porig égett autójuk egy tó mellett.

Innen néhány kilométerre talált rá a rendőrség a University of British Columbia professzorának, a 64 éves Leonard Dyck holttestére. Néhány nappal korábban pedig szintén a környéken agyonlőttek egy fiatal párt is: a 24 éves amerikai Chynna Deese és 23 éves barátja, az ausztrál Lucas Fowler túraúton voltak autójukkal, amikor végeztek velük.

A hatóságok július 23-án nevezték meg gyanúsítottként a két fiatal férfit. Még aznap látták őket az 1265 fős lakosú Gillam városában egy szürke Toyotában, de később csak a jármű leégett maradványait találták meg onnan 55 kilométerre.

A rendőrség szerint a férfiaknál fegyver lehet és veszélyesek, ezért arra kérnek mindenkit, hogy ne közelítsék meg őket.

Mostanáig nem sikerült kézre keríteni őket, az egyenruhások az utóbbi napokban a Manitoba tartományban lévő York Landinget fésülte át, mert két gyanús, magas alakot láttak többen is egy hulladéklerakónál, aztán eltűntek az erdőben.

A településen mindenkit felszólítottak, hogy legyen óvatosak és zárják az ajtókat annyira, amennyire csak elehet, és rögtön jelezzék, ha bármi szokatlant észlelnek.

Kiemelt kép: ALBERTA RCMP / AFP / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik