Nagyvilág

Példás életet élt a gyereket vonat elé lökő férfi

Hidegvérrel elkövetett gyilkosságnak nevezte Horst Seehofer német belügyminiszter azt, hogy egy eritreai férfi hétfőn Frankfurtban a vonat elé lökött egy 8 éves gyereket és édesanyját. A kisfiú a helyszínen meghalt, az anyja ki tudott menekülni a sínek közül. Az incidens során a szemtanúk által lefogott férfi egy idős asszonyt is megpróbált meglökni, de nem sikerült.

Az üggyel kapcsolatban tartott keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a tettes, egy 40 éves férfi maga is egy háromgyerekes családapa, aki 2006-ban érkezett Svájcba Eritreából, engedély nélkül. 2008-ban megkapta a menekültstátuszt és a hatóságok szerint példás módon integrálódott.

Nem is volt vele semmi gond egészen múlt csütörtökig, amikor késsel fenyegette meg az egyik szomszédját, fojtogatta és bezárta a nőt, majd elmenekült. A rendőrség ezután körözést adott ki ellene – olvasható a Spiegel tudósításában.

A német belügyminiszter azt mondta, hogy semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt. Mindent megtesznek azért, hogy a tettes megkapja a jogos büntetését és sürgős intézkedéseket hoznak azért, hogy növeljék a pályaudvarok biztonságát.

Kiemelt képünk a sajtótájékoztatón készült, bal szélen Horst Seehofer. Fotó: Europress/John MACDOUGALL/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik