Nagyvilág

Két éve túlélte a nemi erőszakot, most majdnem meghalt autóbalesetben

Gyanús balesetet szenvedett egy politikust nemi erőszakkal vádoló fiatal lány vasárnap délután Indiában.

Az autót, amiben a 19 éves lány utazott, egy feketére festett rendszámú kamion sodorta el az autópályán. A lány súlyosan megsérült, a kocsiban utazó két nagynénje meghalt, az ügyvédje kórházba került – írja a BBC. Az indiai rendőrség letartóztatta a balesetet okozó kamion sofőrjét, és gyilkossági kísérletként vizsgálják az ügyet.

A lány azt állítja, hogy 17 éves volt, amikor a Bharatija Dzsanata Párt politikusa, Kuldeep Singh Sengar 2017-ben elrabolta és megerőszakolta. Hogy felhívja a problémára a figyelmet, az áldozat 2018-ban az Utar Pradesh állam minisztere, Yogi Adityanath háza előtt megpróbálta felgyújtani magát.

Egy nappal később a lány börtönben lévő apját megölték. A BBC tudósítása szerint őt Sengar fiútestvére és követői már hetek óta bántalmazhatták.

Sengar ellen jelenleg két bírósági eljárás is folyik: az egyik a kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak miatt, a másik pedig az apa halálával kapcsolatban.

Indiában naponta több mint száz nőt rabolnak el és erőszakolnak meg. Sokan közülük fiatalkorúak. A tettesek sokszor megölik áldozatukat azért, hogy ne bukjanak le, de azok a nők, akik túlélik és jelentik is a szexuális erőszakot sem számíthatnak feltétlen támogatásra. Erről bővebben itt írtunk:

Erőszakold meg, hagyd ott, úgysem mondja el
Naponta 106 nőt erőszakolnak meg Indiában, ahol a metoo helyett marad az, hogy a nők ne menjenek az utcára, ha mégis, akkor készüljenek a legrosszabbra.

A Föld második legnépesebb országában az áldozathibáztatás még mindig nagyon elterjedt, a nők félnek utcára menni. Az utóbbi években sok tüntetést szerveztek indiai nők, médiumok és civil szervezetek is kampányolnak a szigorúbb törvényekért és a nők elnyomása ellen. Sengar ügyét a világsajtó is felkapta.

Kiemelt kép: The Times of India/V Sunil. A fotón az erőszakkal vádolt politikus szerepel. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik