Nagyvilág

Négy nap után került elő élve a sivatagból egy idős férfi

Egy terepkerékpáros talált rá négy nap után egy eltévedt idős emberre és kutyáira Oregon elhagyatott, sivatagos vidékén – közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

Gregory Randolph dzsipjével egy összeszűkült, kiszáradt patakmederben rekedt az Oregon Outbacknek nevezett elhagyatott vidéken. A férfi több mint 20 kilométert gyalogolt, hogy segítséget keressen, de mikor négy nappal később Thomas Quinones portlandi biciklista rátalált, már alig volt benne élet.

A terepkerékpárosnál volt telefon, de a környéken nem volt térerő, ezért GPS nyomkövetőjének SOS-gombjával hívott segítséget.

Amíg megérkeztek a mentők, felállította a sátrát, és annak menedékében próbálta megitatni a súlyosan kiszáradt és a napon megégett férfit. Közben Randolph egyik kutyája is előkerült a bozótból. A másik kutyát, amely szintén túlélte a megpróbáltatást, a rendőrök találták meg az elakadt kocsinál, amelyet két nappal később helikopteres kutatással sikerült felfedezni.

Randolphot napokig ápolták kórházban, de jelenleg már otthonában lábadozik kutyáival együtt. Quinones elmondta: nagyon örül, hogy sikerült ráakadnia Randolphra és segíteni tudott rajta. Még szerencse, hogy volt vészjelzős GPS nyomkövetője, mivel kiderült, hogy a legközelebbi táborhely, ahol segítséget hívhatott volna, hatórányi biciklizésre volt attól a helytől, ahol megtalálta a bajba jutott férfit.

(MTI)

Kiemelt kép: Oregon Outback. Fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik