Nagyvilág

Alaposan megszívták a Flixbus utasai a Párizs-Budapest járaton

A busz összetört, mentesítő járat nincs, a menetrend szerinti buszokkal jöhetnek majd egy nap várakozás után.

Péntekre virradó éjjel balesetezett a Flixbus Párizsból Budapestre tartó járata – számoltak be a 24.hu olvasói, akik a buszon utaztak.

Az utasok az ütközést komoly sérülés nélkül megúszták, de a hazautazásuk finoman szólva nem zökkenőmentes. Mint megtudtuk, másfél órát vártak az autópálya mellett, majd személyautókkal elvitték őket a tíz kilométerrel arrébb lévő benzinkútra. Reggel fél kilenc körül jött értük egy „mentesítő járat”, ez viszont csak Karlsruhéig vitte őket.

A francia határ melletti német városban este kilencig kell várakozniuk, ekkor felszállhatnak a Flixbus Bécsig közlekedő tartó járatára, ahonnan szombaton délelőtt három óra várakozás után végre hazajuthatnak Budapestre.

A buszjárat utasainak eredetileg pénteken 18.45-kor kellett volna hazaérkezniük, így viszont szombat 13.10 lesz az érkezés ideje. Mint egyikük elmondta, a Flixbustól sem szállást, sem ételt, még vizet sem kaptak, a benzinkút környékén a padokon vagy a földön próbáltak aludni.

Frissítés: A FlixBus Hungary Kft. megkeresésünkre megerősítette, hogy egy helyi partner által üzemeltetett távolsági busz balesetezett. A forgalmas főszezoni időszak miatt nem tudtak helyet biztosítani az utasoknak közvetlen mentesítő buszon. Szöveges üzenetben tájékoztatták őket, hogy a bizonylatok ellenében megtérítik költségeiket, és elnézést kértek a kellemetlenségek miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik