Nagyvilág

Ártatlanul hurcolták meg a sepsiszentgyörgyi polgármestert

Bűncselekmény híján szüntette meg az eljárást a korrupcióellenes ügyészség Antal Árpád ellen.

A Maszol.ro szerint ezt maga a sepsiszentgyörgyi polgármester jelentette be szerdán a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel tartott sajtótájékoztatóján. A portál felidézi, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) emberei 2016. február 17-én hajnalban tartottak házkutatást Antal Árpád lakásán, irodájában, majd elsötétített kisbuszban Bukarestbe vitték kihallgatásra, felfüggesztették hivatalából.

A DNA gyanúja szerint az eredetitől eltérő célra használt fel egy EBRD-hitelt. Az ügyészek azt állították, a polgármester testületi és  pénzügyminisztériumi jóváhagyás nélkül módosította a lehívott 4,2 millió euró rendeltetését, amivel áfa nélkül 549 ezer euró kárt okozott az önkormányzatnak. Emellett a polgármester törvénytelenül foglalta bele a munkálatok kivitelezőjével kötött szerződésbe a karbantartási, tervezési költségeket és a garanciát.

Antal Árpád Facebook-oldalán képekkel illusztrálva számolt be arról, hogy 1232 nap után minden vádat ejtettek az ellene indított ügyben. Felidézte, hogy ezalatt az időszak milyen tortúrákon ment keresztül. Mint írta, az ellene kreált ügyben a környezetéből 47 embert hallgattak le, a lehallgatási jegyzőkönyv mintegy 11 ezer oldalt tesz ki.

Ijesztő adalék és a lehallgatások széles körét mutatja, hogy a jegyzőkönyvekben olyan telefonbeszélgetés is szerepel, ahol Kelement Hunor szövetségi elnök úr a feleségével beszélget.

A polgármester megköszönte mindenkinek, aki hitt benne és abban, hogy becsületesen végezte munkáját, szerinte ez az ügy sem elsősorban róla szólt, hanem arról, hogy

valakik meg akarták félemlíteni ezt a közösséget, arról, hogy valakik nem voltak érdekeltek abban, hogy egy székelyföldi város dinamikusan fejlődön, és mindent meg akartak tenni azért, hogy a fejlődést, a lendületet visszavegyék.

Antal Árpád sajnálja, hogy a román törvények szerint nem kérhet  jóvátételt, kárpótlást, mivel vádemelés nélkül zárult az eljárás ellene.

Kiemelt kép: Antal Árpád/Facebook 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik