Nagyvilág

Túl vannak az életveszélyen a horvát BMW-s áldozatai

A balesetet okozó sofőr nem csinálta végig a drogrehabilitációt.

Az Infostart a Jutarnji alapján azt írja, hogy idő előtt elhagyta az drogelvonót a férfi, aki múlt héten 150-nel rohant bele a varazsdi fizetőkapunál várakozó magyar család autójába. A lapnak a sofőr családjának egyik ismerőse azt mondta, rokonai tudtak a férfi drogproblémájáról, azt gondolták, a rehabilitáció a Rab-szigeten használ, de a férfi a kezelés vége előtt távozott az intézetből. Azt sem tudja senki, hogy az ámokfutó miként férhetett hozzá a BMW-hez.

Videón, ahogy a BMW beleszáguld a magyar család kocsijába a horvát autópályán
A tragédia pillanatairól pénteken délután a Jutarnji list című horvát lap közölte a térfigyelő kamerák felvételeit.

Szintén az Infostart ír arról, hogy hat nappal a baleset után már nincsenek életveszélyben a baleset sérültjei, a családapát felébresztették a mesterséges kómából.

Jutarnji List szerint az orvosok bizakodnak. A legsúlyosabb állapotban az édesapa volt. A zágrábi KBC kórházban napokig mesterséges altatásban tartották többszörös sérülései miatt, de már felébresztették, kedden újabb műtétet hajtottak végre, egy törött csigolyáját tették helyre. A férfit súlyos ütés érte, több csontja eltört, súlyos mellkastraumát szenvedett, belső vérzése volt, életveszélyes légmell alakult ki nála, fennállt a veszélye, hogy összeomlik a tüdeje.

Ugyanebben a kórházban kezelik a gyermeket, akinek az állkapcsa tört el, ezt csavarokkal kellett rögzíteni. Ő volt az egyetlen, aki eszméleténél volt, amikor kórházba vitték, nem volt életveszélyes az állapota.

Édesanyját egy másik intézményben, a Dubrava kórházban kezelik, az orvosok szerint állapota stabil, sérülései közepesen súlyosak. Fej- és mellkassérüléseket szenvedett, de nem volt szükség mesterséges lélegeztetésre, eszméleténél volt. Koponyaűri vérzése volt, de az idegsebészek nem tartották szükségesnek  megműteni. A horvát orvosok abban bíznak, hogy a család tagjai maradandó következmény nélkül megúszhatják a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik