Nagyvilág

Tenyeréből etette a medvét a lájkokért egy kislány Transzfogarason – videóval

Tenyeréből etette a medvét a lájkokért egy kislány Transzfogarason. Az egészen döbbenetes felvételt a gyermek édesapja rögzítette. Halmágyi Ildikó, a Marosvásárhelyi Állatkert munkatársa szerint az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy ezzel mekkora veszélynek teszik ki magukat.

Az emberek nem fogják fel, micsoda ereje van egy 2-300 kilós medvének, amelynek tíz centis körmei vannak. A legtöbben egyszerűen nincsenek tisztában az állat képességeivel, sajnos sokan teljesen elveszítették a reális félelemérzetüket. Sokan úgy gondolják, az etetéssel jót tesznek pedig ennek pont az ellenkezője igaz: az etetés által veszélybe sodorják önmaguk és az állatok életét is. Ez egyszerűen egy helytelen segítségnyújtás

– mondta a szakember a Maszolnak.

A szakember szerint a rendszeres etetéssel megváltoztatjuk a nagyvad szokásait, és magunkhoz csábítjuk őket. Ezzel pedig megnő a támadás előfordulásának veszélye is. A támadás során minden esetben a medvét tartják hibásnak, az állat pedig az életével fizethet az embertől elfogadott falatokért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik