Nagyvilág

Nálunk jövőre lehet klímás a metró, Bécsben már illatosított metrókocsik közlekednek

Bécsben a tömegközlekedést illatos metrószerelvényekkel szeretné vonzóbbá tenni az utasok számára a Wiener Linien, Bécs város közlekedési vállalata.

A város külképviseleti irodájának sajtóközleményéből kiderül, az osztrák fővárosban

július végéig két metró vonalon találkozhatnak a tömegközlekedők az illatos szerelvényekkel: az utasok a virágos mintával ellátott kocsikon négy különböző illatot szívhatnak magukba.

A lila az ellazulást, a zöld az energiát, a rózsaszín a pozitív hangulatot, a narancssárga illat pedig a felfrissülést hozza el az utazás során. A projekt még tesztüzemben van, a metrózók egy online szavazás keretein belül tehetik le voksukat a kedvenc aromájuk mellett.

Nagyon fontos számunkra, hogy az utasok minél kényelmesebben érezzék magukat az utazás során. Ez a hálózat folyamatos bővítésével kezdődik és a járatok sűrítésével, új és korszerű járművek beszerzésével illetve az idősebb modellek légkondicionáló rendszerének felszerelésével folytatódik. A valódi kényelemhez egy kellemes légkör is hozzátartozik

– nyilatkozta Uli Sima, környezetvédelmi városi tanácsnok.

A bécsi közlekedési vállalat egyébként nem csak a közlekedésben gondol az utasokra, hiszen nemrég piacra dobták új fürdőruha kollekciójukat is.

Mindeközben nálunk:

Klimatizálhatják a 3-as metró szerelvényeit
Tarlós István légkondikat szereltetne a választások közeledtével az M3 kocsijaira.

Tarlós István főpolgármester egyébként kedden azt mondta,

már idén lehet tendereztetés, és jövőre elindulhat a kivitelezés a 3-as metrókocsikba szerelt klímák ügyében.

Kiemelt kép: Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok és Günter Steinbauer,a Wiener Linien ügyvezető igazgatója bemutatja az illatos szerelvényeket. Fotó: PID/Fürthner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik