Nagyvilág

Kovács Zoltán: Timmermans elfogadhatatlan, mert Soros embere

A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, hogy Frans Timmermans kerüljön az Európai Bizottság élére, ugyanis a szociáldemokrata csúcsjelölt Soros György embere – reagált a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek arra az értéselülésére, amely szerint a holland szocialisat párti Frans Timmermanst választhatják meg az EB elnökének a tagállamok kormányfőinek ma esti vascoráján.

Kovács Zoltán úgy fogalmazott:

a most kimenőben lévő Juncker-bizottság alatt nyilvánvalóvá vált, hogy Frans Timmermans Soros György embere. Ha őt tennék meg a bizottság elnökének, akkor nyilvánvalóan Soros György bábja kerülne a bizottság élére, akin keresztül Soros György érvényesíteni tudná mind a bevándorlásban, mind a pénzügy- és gazdaságpolitikában a saját érdekeit.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Reuters korábban többforrásra hivatkozva közölte, hogy Donald Tusk az Európai Tanács elnöke kompromisszumos javaslatként a holland politikust ajánlhatja a szervezet éllére. A döntést valószínűleg az országvezetők ma esti brüsszeli vacsoráján jelenthetik be.

(MTI, kiemelt kép: MTI/AP/Thibault Camus)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik