Nagyvilág

96 csonttörése volt a koraszülött kisbabának, aki pár nappal azután halt meg, hogy szülei hazavitték a kórházból

Amikor átadták az amerikai szülőknek, teljesen egészséges volt.

Emberölés vádjával indítottak eljárást egy texasi férfi ellen koraszülött kislánya halála miatt. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a gyerek boncolásakor kiderült, hogy 96 darab csonttörést szenvedett el. A gyerek anyját szintén letartóztatták a még tavaly elhunyt kislány halála miatt. Őt azzal vádolják, hogy nem védte meg a gyereket.

Jazmine Rose Robin az ABC13 televízió híradójának cikke szerint 29 hétre született, és több héten át volt a kórházban, mire engedték szüleiknek, hogy hazavigyék. 10 nappal később már újra a kórházban voltak vele, egy fejsérüléssel. Másnap elhunyt.

Az ABC13 megszerezte a halottkémi vizsgálat eredményeit, amit idén májusban adtak át hivatalosan a csecsemő halálát vizsgáló nyomozóknak. A jelentésből kiderült, hogy a kislánynak betört a koponyája, kilenc zúzódás volt a testén, valamint 96 darab csonttörése volt, köztük 71 darab bordatörés, és 23 csonttörés a karjain és lábain.

A szülők a lány halálakor azt mondták a nyomozóknak, hogy egy héttel korábban a kislánynak leállt a légzése és a szíve, és újra kellett éleszteniük. De miután a gyerek visszanyerte az eszméletét, már nem vitték be a kórházba, pedig többen is ezt tanácsolták nekik.

A párnak még két gyereke volt. Egy idősebb fiút állami gondozásba helyeztek, egy kislányt, aki Jazmine halála után született, pedig rokonoknál helyezték el.

A kiemelt képen Jazmine Rose Robin. Fotó: CBS17

Ajánlott videó

Olvasói sztorik