Nagyvilág

Egy macska beszorult a mosógépbe, ez történt vele, miután végigment a program

Felix csodával határos módon túlélte, de azért nyomot hagyott rajta a dolog.

Stefani Carroll-Kirchoff egy kisállat-kozmetikában dolgozik, és tizenegy éve tart otthon macskákat. Jelenleg hármat is, rutinos macskatulajdonosként pedig mindig ellenőrzi, nem mászott-e be valamelyikük a mosógép dobjába, mielőtt beindítja a programot. Vagyis majdnem mindig, legutóbb ugyanis ezt elmulasztotta, így aztán Felix nevű macskáját roppant kellemetlen meglepetés érte, miután kényelmesen befészkelte magát a szennyes ruhák közé, gazdája pedig rácsukta a gépet, elindította a gyorsprogramot – meleg vizes mosás, hideg vizes öblítés – és elsétált.

Ahogy Stefani a CNN-nek mesélte, amikor 35 perccel később visszatért a mosógéphez, túl nedvesnek találta a ruhákat, ezért már majdnem újra becsukta a gépet és elindított egy új programot, amikor észrevetette a ruhák közül kilógó fehér mancsot.

Az egyéves cicát haladéktalan a minnesotai állatsürgősségi központba vitték. Ideiglenesen megvakult, a tüdejébe került vízmennyiségtől pedig tüdőgyulladást kapott, de túlélte a szerencsétlen kalandot. Bár továbbra is mesterségesen kap oxigént, szépen javul az állapota, visszanyerte a látását és újra enni kezdett.

Gazdáját nagyon megrázta az eset, napokig sokkos állapotban volt, azt mondja, sosem fog tudni megbocsátani magának.

Felix gyógykezelése anyagilag is nagy megterhelés, ezért adományok gyűjtésébe kezdett, hogy fedezni tudja a kórházi számlákat, eddig hétezer dollár (közel kétmillió forint) jött össze a célra.

„Ez a legkevesebb, amit a történtek után megtehetek Felixért” – mondja Stefani, aki szabadidejében önkéntesként dolgozik egy vadállatok rehabilitációját segítő központban, és úgy érzi, most új értelmet nyert számára ez a munka, ezentúl kettőzött erővel fog küzdeni az állatok jóllétéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik