Nagyvilág

Trump elhalasztotta a tömeges kitoloncolást

Az amerikai elnök helyi idő szerint szombaton bejelentette, hogy két héttel elhalasztja az illegális bevándorlók tömeges kitoloncolását. A sajtó szerint a bevándorlási hivatal már vasárnap megkezdte volna a razziákat az Egyesült Államok tíz városában, hogy kézre kerítsék  azokat a illegális bevándorlókat, akik már megkapták a kiutasítási határozatot.

Donald Trump Twitter-üzenetben közölte, a demokrata párti képviselők kérésére ad halasztást, hogy két hét alatt megegyezzenek a republikánusokkal a probléma valamilyen megoldásáról. Azt írta, ha nincs megállapodás, „megkezdődik a deportálás”.

Sajtóhírek ez első lépcsőben mintegy kétezer családot érint New York, Miami, Houston, Los Angeles, San Francisco, Chicago, Atlanta, New Orleans, Baltimore, és Denver városban.

Az elnök hétfőn közölte, hogy a több millió illegális bevándorlót „olyan gyorsan teszik ki majd, amilyen gyorsan bejöttek”. Azt nem közölte, hová küldik őket. Az Egyesült Államokban a becslések szerint jelenleg mintegy 12 millió illegális bevándorló tartózkodik. (mti)

Kiemelt kép: MTI/EPA/Cristobal Herrera

Ajánlott videó

Olvasói sztorik