Nagyvilág

Kilőtték a barátságos fiatal medvét, miután túl sokan szelfiztek vele

Az Oregon állam erdeiben élt vadállat túlságosan hozzászokott az emberekhez, akik etették és fotókat csináltak vele. A vadőrök közölték, ez veszélyes, és inkább lelőtték.

Az amerikai Oregon állam vadvédelmi hatósága kilőtt egy fiatal fekete medvét, mert túlságosan is hozzászokott az emberek jelenlétéhez, miután sokan enni adtak neki – jelentette a helyi sajtó. A vadállatot a gyerekes családok körében is népszerű kirándulóhelynek számító Henry Hagg tó közelében ölték meg.

A medvét azután kezdték el keresni, hogy többen is látták felbukkanni emberek közelében, és sokan szelfiket készítettek vele, amik aztán a közösségi oldalakon kezdtek el terjedni. A hatóságok közlése szerint a kirándulók rendszeresen etették a medvét, és különböző ételeket hagytak neki az út mentén.

Ez egy klasszikus példa arra, miért kérjük az embereket, hogy ne etessék a medvéket

mondta el a KOIN televíziónak Kurt Licence biológus. A szakértő szerint az etetett medvék túlságosan is hozzászoknak az emberek jelenlétéhez, és ez később veszélyes helyzeteket teremthet. Sok medvetámadás okozott, hogy az emberek által etetett medvék élelmiszerforrásként kezdtek el tekinteni az emberekre, és támadtak, amikor valakitől nem kaptak ételt – jelentette ki Licence.

A biológus hozzátette, a vadállatok „tökéletesen képesek ennivalót szerezni maguknak”, és inkább „békén kell hagyni őket”, valamint „biztonságos távolságból” élvezni jelenlétüket.

Oregon államban egyébként több mint 25 ezer fekete medve él – írta az Oregon Live.

Kiemelt kép: WCSOOregon

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik