Nagyvilág

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt Írországban

A bizonyítékok alapján bűnösnek találta a dublini bíróság azt a két 14 éves fiút, akiket azzal vádoltak, hogy különös kegyetlenséggel meggyilkolták az azonos korú Ana Kriegelt több mint egy évvel ezelőtt az ír fővárosban.

Az iskolás lány 2018. május 14-én tűnt el, meztelen holttestére napokkal később találtak rá egy lakatlan házban.  Összesen ötven sérülést volt a fején és a testén, meg is erőszakolták.

A gyilkosság idején 13 éves fiúk nevét fiatal korukra való tekintettel nem hozták nyilvánosságra, az eljárás során fiú A-nak és fiú B-nek nevezték őket. A vád szerint az egyik fiú azzal csalogatta a 14 éves Anát egy külvárosi, lakatlan házba, hogy ott találkozhat a másik sráccal, aki „érdekelte” őt. Az ott rájuk váró fiú szexuálisan molesztálta és brutálisan bántalmazta a lányt, míg a társa végignézte a jelenetet. Ő ugyan azt vallotta, hogy amikor a másik fiú letépte az áldozat pólóját, elmenekült a helyszínről, és megpróbálta elfelejteni az egészet, de a bíróság szerint ez hazugság, az egészet előre kitervelték.

A másik fiú is tagadta bűnösségét, a bizonyítékok azonban ellene szóltak: a lány vérét azonosították a csizmáján, illetve házi készítésű koponyamaszkján, a kesztyűjén és a térdvédőjén is, amelyeket a fiú hátizsákjában találtak, a spermája pedig ott volt az áldozat pólóján.

Az ítélethirdetést ez a fiú zaklatottan, míg társa a fejét lehajtva hallgatta végig. Utóbbi apja az ítéletet hallva kiviharzott a tárgyalóteremből, és bevágta az ajtót. Nem sokkal később visszatért, gúnyosan megtapsolta a bíróságot, és azt mondta, a gyereke ártatlanul fog börtönbe menni. Korábban sosem fordult elő Írország történetében, hogy ilyen fiatal gyereket gyilkosságért ítéljenek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik