Nagyvilág

Kiska hivatalosan is bemutatta új pártját

Az Emberekért nevet kapta a politikai formáció.

Andrej Kiska hivatalosan is bemutatta új pártját Besztercebányán. Az Emberekért (Za ľudí) nevet viselő politikai alakulatról a volt államfő annyit mondott, hogy nem egy emberről fog szólni – közölte az Új Szó.

Programját szeptemberben ismertetik, azon 72 szakember dolgozik, eddig 125 konkrét programpontot dolgoztak ki, és Kiska segítségére van Iveta Radičová korábbi miniszterelnök is. Kiska szerint a pártja azoknak nyújt alternatívát, akik nem tudnak kire szavazni.

A volt államfő már korábban bejelentette, hogy pártot alapít, akkor azt feltételezték, hogy Je nás viac (Többen vagyunk)
lesz a neve. Egy minap közzétett felmérés szerint a szlovákok Kiska államfőt tartják az egyik legmegbízhatóbb politikusnak.

Peter Pellegrini kormányfőt (51,6%) és Zuzana Caputovát, az új államfőt tartják a legmegbízhatóbb politikusoknak.  Kiskában az most emberek 31,9 százaléka bízik, de az elmúlt években mindig ő vezette a politikusok megbízhatósági listáját, támogatottsága az utóbbi időben azonban csökkenő tendenciát mutat.

Kiemelt kép: Andrej Kiska/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik