Nagyvilág

Lezárják Ciprus egyik leghíresebb látványosságát, mielőtt összeomlik a turisták alatt

Biztonsági okokból lezárják a turisták elől a híres Cavo Greco barlangrendszer területét Cipruson – közölte a közeli város polgármestere. Jannisz Karuszosz elmondása szerint ideiglenes védőkorlátokat fognak elhelyezni a népszerű sziklás területen, hogy az emberek ne tudjanak bejutni a tengeri barlangokba, amíg a városi tanács a következő ülésén döntést nem hoz a további intézkedésekről.

A Cavo Greco Ciprus egyik legnépszerűbb látványossága, helyiek és turisták százai látogatják. Autóval vagy túrahajóval lehet eljutni a különleges szépségű barlangokhoz. A földrajzi értékek védelmével foglalkozó ciprusi hatóság szerint a terület veszélyt jelenthet a látogatókra a nagymértékű erózió miatt, és javasolta, hogy korlátozzák a Cavo Grecóhoz való jutás lehetőségét, vagy hozzanak egyéb biztonsági intézkedéseket.

A polgármester elmondta, hogy a döntés meghozataláig ideiglenes lépcsőket építenek, melyekkel a látogatók biztonságosan lemehetnek a barlangokhoz ahelyett, hogy a tenger fölé nyúló sziklákon mászkálnának.

Kiemelt kép: Emily IRVING-SWIFT / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik