Nagyvilág

Otthagyja Trumpot egyik legnagyobb rajongója

Távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

A hónap végén távozik hivatalából a Fehér Ház vezető szóvivője. Donald Trump a Twitteren közölte ezt, jelezve, Sarah Huckabee Sanders visszatér szülőföldjére, Arkansas államba. Az elnök sejteni engedte, hogy szóvivője a jövő évi választásokon elindul a kormányzói posztjáért.

A 36 éves, háromgyermekes családanya három és fél évig volt a Fehér Ház szóvivője. Az MTI szerint még Donald Trump politikai ellenfelei is elismerték a munkáját, felkészült szóvivőként tartják számon, aki nem riadt vissza a vitától az újságírókkal.

Az elnöki  bejelentés után nem sokkal Huckabee Sanders egy rendezvényen „élete megtiszteltetésének” nevezte szóvivői munkáját. Úgy fogalmazott: „egész életében kincsként őrzi” majd az így szerzett tapasztalatokat.

Semmire sem lehetnék büszkébb, mint arra, hogy szolgálhattam a hazámat, és különösen arra, hogy ennek az elnöknek dolgozhattam.

A rendezvényen megjelent az elnök is, „különleges embernek” és „harcosnak” nevezte.

Sok mindenen mentünk keresztül együtt, Sarah kemény, de jó ember

Az elnök megismételte javaslatát, hogy Huckabee Sandersnek indulnia kellene a kormányzóválasztáson. Amerikai sajtóhírek szerint Sarah Huckabee Sanders utalt rá magánbeszélgetésekben, hogy fontolgatja indulását a posztért. Édesapja, Mike Huckabee baptista lelkipásztor és republikánus politikus korábban Arkansas kormányzója volt. Donald Trump egyelőre nem beszélt arról, ki lehet Huckabee Sanders utódja.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Shawn Thew

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik