Nagyvilág

Elvette a kormány a támogatást egy szélsőjobboldali rendezvénytől

Félmillió forintot ítéltek meg a Felvidéki Magyar Szigetnek, de visszavonatták a döntést, miután a Politico érdeklődött róla.

Megvonta a magyar kormány a pénzügyi támogatást a Toroczkai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett Felvidéki Magyar Sziget nevű rendezvénytől – írja a Politico.

A pozsonyi Új Szó egy hete azt írta, hogy a Miniszterelnökség alá tartozó nemzetpolitikai államtitkárság támogatja a szélsőjobboldali rendezvényt, amit a szlovákiai Alistál községben tartanak a hétvégén. A Politico kérdéseket tett fel a Miniszterelnökségnek a támogatással kapcsolatban, amelyre közleménnyel reagált Orbán Viktor hivatala. Eszerint utasították a Bethlen Gábor Alapítványt, amely kis összegű támogatást nyújtott a fesztiválnak, hogy vonja vissza a támogatásról szóló döntést.

A Bethlen Gábor Alapkezelő honlapján szereplő dokumentumból kiderül, hogy a Magyar Kultúráért és Oktatásért című pályázaton 500 ezer forintot ítéltek meg a fesztivál megszervezésére a Csallóköztárnokon bejegyzett HVIM Polgári Társulás szervezetnek. (Archív fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik