Nagyvilág

Zimbabwe engedélyezte a nyíllal és íjjal történő bivalyvadászatot

Ezzel akarnak több turistát csalogatni az országba.

Az ország természetvédelmi parkjait és vadon élő állatokat felügyelő hatóság szóvivője szombaton, az AFP francia hírügynökség kérdésére kijelentette:

mostantól legális a nyíllal és íjjal történő bivalyvadászat, azzal a nem titkolt céllal, hogy Zimbabwe minél több turistát vonzzon a határain belülre, ez pedig növekedést hozzon az ország turisztikai iparának.

A bevételeket környezetvédelmi célokra fordítanák – tette hozzá az illetékes.

A délkelet-afrikai országban többszázezer bivaly él, állatvilága pedig már eddig is sok turistát és vadászt vonz – főként az Egyesült Államokból, Európából, de Dél-Afrikából is.

Az afrikai országok közt az elmúlt években egyre élesebbé válik a verseny a trófeákra vágyó tehetős vadászok piacán. A bivalyvadászat terén hozott jókora változást jó eséllyel a szomszédos Botswana indukálta, hiszen az feloldotta az elefántvadászatra vonatkozó ötéves tilalmat.

Zimbabwe az ormányosok terén már korábban lazította a szabályozást, a vadászat engedélyezése helyett azonban inkább az állítólagosan túlszaporodott állatok eladását tették lehetővé: a hararei hatóságok nemrég bejelentették, hogy az utóbbi hat évben – összesen 2,7 millió dollárért, azaz 783 millió forintért – csaknem száz elefántot adtak el Dubajba és Kínába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik