Nagyvilág

Fotón a lyoni robbantás gyanúsítottja

A francia hatóságok tették közzé a felvételt feltételezett elkövetőről.

A képen egy biciklit toló férfi látható, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot visel, a száját elfedte. A képet egy biztonsági kamera rögzítette.

[#Lyon] #AppelÀTémoins pour retrouver l’homme suspecté d’être l’auteur de l’attentat. Si vous avez des informations, appelez le 197. #AidezNous, votre témoignage peut être déterminant.

Közzétette: Police Nationale – 2019. május 24., péntek

 

A hatóságok várják a szemtanúk jelentkezését. Nicole Belloubet igazságügyi miniszter egy hírtelevízióban azt mondta, még korai lenne terrorcselekményről beszélni, de az ügyben a párizsi terrorellenes ügyészség indított vizsgálatot.

A helyi idő szerint péntek délután fél hat után nem sokkal feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép robbant. Egyes hírügynökségek nyolc, mások tizenhárom sebesültről adtak hírt, és a sebesültek között állítólag van egy gyermek is.

A rendőrség hajtóvadászatot indított egy férfi után, aki a helyi média biciklivel menekült el a helyszínről. A helyi prefektúra szóvivője közölte, a csomagot, benne a robbanószerkezettel egy arcát elfedő férfi hagyta a Brioche Dorée péksége előtt, a Victor Hugo utcában, a város szívének tartott Bellecour-tér közelében.
Rendőrségi források szerint a robbanószerkezet szögeket vagy csavarokat tartalmazhatott. (mti)

Kiemelt kép: Facebook/ Police nationale 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik