Nagyvilág
Biri, 2011. január 3.
Faragott virágmotívumok egy sárgadinnyén egy étteremben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben, ahol Kígyósi János és Tatai Pál zöldségszobrászok készülnek a 2012-es erfurti szakácsolimpiára.
MTI Fotó: Balázs Attila

Több mint 13 millió forintért adtak el egy pár sárgadinnyét Japánban

Soha nem látott áron, kereken ötmillió jenért (13,3 millió forint) adtak el egy pár prémium minőségű sárgadinnyét pénteken, a szezon első aukcióján Japánban, Hokkaido szigetén.

A kantalup típusú, narancssárga húsú, lédús, mézédes dinnye a sziget északi részén fekvő Jubariban, a sárgadinnye-termesztés központjában termett. Egy üdítőital-gyártó fizetett érte rekordárat abból az alkalomból, hogy 10 éve került piacra sárgadinnye-ízesítésű szódavize.

A jubari sárgadinnye darabját általában 4 és 10 ezer jen (10,6-26,6 ezer forint) közötti áron kínálják, és rendszerint ajándéknak vásárolják. Az idei szezonnyitó aukción elért rekordár messze meghaladja a korábbi rekordot, a tavalyi 3,2 millió jent (8,5 millió forint).

Az aranyáron vásárolt dinnyét a vevő, a nagojai Pokka Sapporo Food & Beverege Ltd. először közszemlére teszi a szapporói nagy sportcsarnokban és a nemzetközi repülőtéren, majd szín- és illatelemzésnek veti alá új termékek kifejlesztése céljából.

Jubariban csütörtök reggel kezdődött a sárgadinnyeszüret, amely várhatóan július elején tetőzik.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI / Balázs Attila)

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.