Nagyvilág

Halálos balesetet fotózott a magyar kamionos, a német rendőr rendesen kioktatta

Alig több mint fél nap alatt több mint kétmillióan látták azt a videót a Bayerischer Rundfunk Facebook-oldalán, melyen egy német rendőr megmutatja egy halálos baleset áldozatait azoknak a sofőröknek, akik a tragédia helyszínét fotózták.

Az egyenruhás előbb odalép egy kisteherautóhoz, akinek a vezetőjéről hamar kiderül, hogy cseh származású. A rendőr arra kéri, hogy szálljon ki, mutatni szeretne neki valamit, majd megkérdezi tőle, akar-e látni hallott embereket, esetleg lefotózná-e őket. Ezen a ponton láthatóan nagyon zavarba jött a férfi, és inkább nem élt volna a lehetőséggel, mire a rendőr közli vele, szégyellje el magát és megbüntette őt 128,5 euróra a fotózás miatt.

A videó második felében a jard egy magyar kamionsofőrt próbál odavezetni az áldozatokhoz, akik szintén magyarok voltak.

Nézze meg! Magyarországról jöttek. Nem akarja látni? Akkor miért készít képeket róluk? A saját országából jöttek. Szégyellje magát

– mondta a rendőr.

A magyar férfi folyton azt hajtogatta, hogy bocsánat, illetve hogy nem érti, amit a rendőr magyaráz. Bár az a felvételből nem derül ki, valószínűleg ő is megkapta a 128,5 eurós bírságot. Az eset az A6-os autópályán történt.

A felvételből egyébként az jön le, hogy a halálos balesetek fotózása a közép-kelet-európaiak jellegzetessége, de ezt azért erős túlzás lenne kijelenteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik