Nagyvilág

Csecsemőt is mentettek az árvíz elől Gyergyóban

Hargita megyében több embernek el kellett hagynia otthonát. Az esőzés földcsuszamlást is okozott.

Egy férfit, két nőt és egy négyhónapos kisbabát menekítettek ki keddre virradóra gyergyóújfalui otthonukból az áradások miatt – írja a Maszol.ro.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője szerint a víz mintegy 70 gazdaság pincéjét öntötte el Gyergyóújfaluban, Gyergyócsomafalván, Gyergyóhodoson. Az áradások érintettek  három gyergyószentmiklósi gazdaságot is, de az érintett gazdaságok száma még emelkedhet, a károk felmérése folyamatban van.

A Transindex szerint a Salamás és Gyergyóhodos közötti úton földcsuszamlást okoztak az esőzések, több helyen pedig a vihar miatt az úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat.

Közben emelkedett a háromszéki folyók szintje is. Kovászna megyében még nem keletkezett jelentősebb kár, de a szakemberek a vízszint további emelkedésére számítanak – írja a Székelyhon.

A megyei vízügyi hatóság főmérnöke azt mondta, készenlétben vannak, miután az Olt reggel  Mikóújfalunál elérte az árvízvédelmi figyelmeztető szintet, de további növekedésre számítanak, miután Csíkszentkirálynál nagyobb mennyiségű csapadék esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik