Nagyvilág

Videón, ahogy elvezetik a milkshake-kel megdobált brit szélsőjobbos politikust

Nigel Farage a testőrökre akadt ki a legjobban.

Milkshake-kel dobták meg Nigel Farage szélsőjobboldali brit politikust Newcastle-ben, ahol a Brexit Párt vezetőjeként az EP-választásra kampányolt. Videó is készült róla, ahogy testőrök kísérik el a helyszínről:

Farage meglehetősen bosszús volt a támadás miatt, a biztonsági személyzetet hibáztatta, amiért hagyták, hogy ez megtörténjen vele. Később a Twitteren füstölgött, szerinte a maradáspártiak olyan szinten radikalizálódtak, hogy lehetetlenné vált a normális kampányolás.

A Metro idézi az elkövetőt, egy 32 éves helyi férfit, aki azt mondta: nem tudta, hogy Farage a városban van, de amikor meghallotta, azt gondolta, itt a lehetőség. 5,25 fontot (csaknem kétezer forintot) költött egy banános-sós karamellás milkshake-re, amit hozzávágott a politikushoz. Szerinte az embereknek joguk van tiltakozni a Farage-hoz hasonló politikusok ellen, mert az az epe és rasszizmus, amit az országra zúdítanak, sokkal károsabb, mint a ruhájuk bepiszkítása. A férfit egyébként elfogták a rendőrök.

A mostani eset egyébként nem rendkívüli, az elmúlt napokban több szélsőjobboldali brit politikust dobtak meg milkshake-kel. Múlt héten Edinburghben a rendőrség megkért egy közeli McDonald’s éttermet, hogy a Brexit párt rendezvénye alatt ne áruljanak milkshake-et és fagylaltot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik