Nagyvilág

Halálba vitte diáktársait – felfüggesztettet kapott

A sorompó nélküli, zsibói vasúti átjárónál négyen haltak meg.

Egy éve egy kolozsvári egyetemi ünnepségről tartott hazafelé öt Máramaros megyei lány, amikor autójukat elsodorta egy vonat Zsibónál. A balesetet csak a sofőr élte túl, négy diáklány meghalt. Az áldozatok 21, illetve 22 évesek voltak.

A Maszol.ro azt írja, hogy három év felfüggesztett börtönre ítélték a tavaly májusi autóbaleset felelősét. A macskamezői Sanda Ungurt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták. A vádirat szerint nem vette figyelembe a fény- és hangjelzéseket, amikor áthajtott a síneken. Az autót elsodorta a vonat.

Sanda Ungurt novemberben állították bíróság elé. A lány elismerte bűnösségét, és gyorsított eljárással született meg az ítélet: három év felfüggesztett szabadságvesztés. Az ítélet várhatóan jogerős marad, mert a vádlott nem kíván fellebbezni.

A balesetben Sanda Ungur is súlyos sérüléseket szenvedett. Az autóban ülő lányok a kormánynál lévő barátnőjük egyetemi évzáró ünnepségén vettek részt Kolozsváron, a tragédia a hazafelé vezető útjukon történt.

A tragédia kapcsán a román sajtó emlékeztetett rá, hogy Romániában csaknem 3500 sorompó nélküli vasúti átjáró van, korábban Besenyőnél halt meg öt fiatal hasonló körülmények között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik