Nagyvilág

„Kakukktojást” is vitt Orbán a Fehér Házba

Így értékelte Eörsi Mátyás, hogy Budai Gyula is a delegáció tagja volt.

Bolgár Györgynek szúrt szemet, hogy Budai Gyula is ott volt Orbán Viktor mellett a Donald Trumppal tárgyaló delegációban a Fehér Házban.

Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor miniszterelnök plenáris megbeszélést folytat a Fehér Házban május 13-án. A megbeszélésen többek között részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kumin Ferenc európai és amerikai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa, Mike Pence amerikai alelnök, John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó, Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője, Larry Kudlow nemzetgazdasági tanácsadó, John Sullivan külügyminiszter-helyettes.
MTI/Koszticsák Szilárd

A Klubrádióban a Magyar Rádió egykori amerikai tudósítója egy volt külügyi államtitkárral próbált erre magyarázat találni. Nem sikerült.

Eörsi Mátyás (DK) szerint a miniszteri biztos angolul nem beszél (angol és orosz alapfokú nyelvvizsgája van – a szerk.), és korábbi pályafutása alapján, noha a külső piacok fejlesztéséért felel, a területhez nem ért.

A külpolitikai szakértő kakukktojásnak nevezte a küldöttségben Budai Gyulát, akinek a mostani pozíciójára és amerikai útjára is csak Orbán Viktor tudhatna magyarázatot adni, hiszen neki kellett jóváhagynia a washingtoni tárgyaláson résztvevők névsorát.

Eörsi szerint Budai Gyulát a kormányfő annak ellenére sikeresnek tekinti, hogy egyéniben elvesztette a választást és Sukoró-ügyben a Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon elleni támadása sem volt sikeres.

Budai esküt tett, a DK kivonult a teremből
Azzal magyarázták, hogy Budai számos alkalommal rágalmazta meg a pártot és annak elnökét.

Kiemelt kép: Budai Gyula a washingtoni Fehér Házban május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik