Nagyvilág

Hajléktalan volt az a magyar nő, akinek holttestét megtalálták egy londoni lakásban

A jobb élet reményében ment Angliába, de kirabolták, és barátjával is véget ért kapcsolata, így nehéz helyzetbe került.

Mint szerdán megírtuk, a kelet-londoni Canning Town egy lakásában házkutatás során találták meg két nő holttestét. Egyikük egy 34 éves magyar nő, akiről a rendőrség közölte: 2016 nyarán beszélt utoljára telefonon egy magyar ismerősével, azóta nem volt hír róla.

Az Infostart idézi az Ilford Recorder című londoni kerületi lap tudósítását, melyben egy hajléktalanokat segítő szolgálat vezetője is megszólalt. Sonia Lynch azt mondta, a magyar nő 2015 márciusig vette igénybe segítségüket. Abban az időszakban a nő az újságnak is megszólalt, elmondta, hogy a jobb élet reményében érkezett az Egyesült Királyságba, de érkezése után kirabolták, elvették telefonját, pénzét, útlevelét és iratait. Barátjával pedig véget ért a kapcsolata, így hajléktalan lett.

A Sky News szerint a két áldozaton több sérülés is volt, de eddig nem sikerült megállapítani halluk okát. A Scotland Yard nyomozó főfelügyelője, Simon Harding kérte, hogy ha valaki a 2016 nyári beszélgetés után is hallott a magyar nőről, lépjen kapcsolatba a hatósággal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik