Nagyvilág

Videót tettek közzé a Srí Lanka-i robbantásról

Az Index vette észre, hogy a Sky News közzétette egy biztonsági kamera felvételét a Srí Lanka-i terrortámadásról, a felvételen az látszik, ahogy az öngyilkos merénylő besétál a Kingsbury Hotelbe, bejelentkezik a recepción és felmegy a szobájába. Később a robbantás pillanatai is láthatók.

A húsvétvasárnap Srí Lanka-i keresztény templomok és szállodák ellen elkövetett robbantásos merényleteknek 253 halálos áldozatuk és hozzávetőleg 500 sérültjük van. A támadások elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára. A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak a terrorszervezettel.

Szombaton a hadsereg vezetője azt közölte, hogy tizenöt ember – köztük hat gyermek – holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között. A térségben robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, fegyveresek rájuk lőttek. A razzia során robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak. Katonai források korábban azt jelentették, hogy a lövöldözés során legalább négy, feltehetően az Iszlám Államhoz tartozó, fegyverest öltek meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik