Nagyvilág

Majdnem elsírta magát a fekete férfi, mert végre talált a bőrszínéhez passzoló ragtapaszt

Lehet, egy kisméretű használati tárgyról van szó, de az alábbi eset is jól megmutatja, mekkora örömöt tud okozni egy ragtapasz.

Rihanna Fenty névre hallgató sminkkollekciójának megjelenésekor a fél világ állva tapsolt, ugyanis az addig elérhető alapozóárnyalatok helyett nagyjából tízszer akkora skálán mozgott a palettája, így az is tudott tőle vásárolni, akinek az azelőtti színek túl világosak vagy túl sötétek voltak. Hasonló érzés kaphatta el nemrég Dominique Apollont, aki twitteren mutatta meg: végre talált olyan sebtapaszt, amit passzol a bőrszínéhez, írja a CBS.

A 45 éves férfi Kaliforniában, azon belül Oaklandben él, a rasszizmus ellen küzdő Race Forward szervezet alelnöke és azt írta: nagyon fontos az, hogy valaki érezze, ilyen alapvető dolgokban, mint például egy sebtapasz is gondolnak rá a tervezők és a gyártók. Elmondta, szomorú, amikor arra gondol, hogy az élete nagy részét olyan sebtapasszal élte le, amit világos(abb) bőrre szántak.

Úgy éreztem, tartozom valahova. Hogy értékesnek tartanak.

A terméket egyébként a Tru-Colour Bandages nevű amerikai cégtől vette, akik Facebookon arról posztoltak: örülnek annak, hogy a tweet elindított egy párbeszédet.

A történetet jól bemutatja az, hogy a Redditen egy kommentelő megjegyezte: eszébe sem jutott eddig, hogy a sebtapasz azért olyan színű, hogy passzoljon a bőrszínhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik