Nagyvilág

Kőgazdag ázsiaiak

Szatirikus, eredeti humorral átszőtt portré, letehetetlen olvasmány elképesztő gazdagságról és fényűzésről. A Kőgazdag…regénytrilógia segítségével beleshetünk az ázsiai sznob nagyvilági körök életébe. Lenyűgöző módon ábrázolja a régi és az újgazdagok közötti ellentéteket, a családi kötelékeket és az ezzel járó – gyakran kínos – kötelezettségeket.

A Kőgazdag ázsiaiak és a Kőgazdag barátnő után az immár méltán világhírűvé vált Kevin Kwan harmadszorra is fergeteges humorral rombolja le a bennünk élő sztereotípiákat a gazdag ázsiaiakkal kapcsolatban.

A Kőgazdagok problémái című zárókötetben a korábban megismert, elképesztően gazdag és rongyrázó kínai családok tagjainak élete a családi birtok megszerzése körül forog. A hatalom és gazdagság szimbóluma egy különös végrendelet után válik szabad prédává, miközben a családtagok nem kímélik egymást…

…és mindeközben csillognak a gyémántok, száguldanak a sportkocsik és megállíthatatlanul röpködnek a milliók.

„Vannak gazdagok, mocskosul gazdagok és vannak kőgazdagok…
Kewin Kwan mulatságosan állítja pellengérre a szinte felfoghatatlan gazdagságot és az ázsiai nagyvilági népek őrültségeit.”
–     People magazin

„Kevin Kwan tudja, hogyan nyújtson bűnös élvezeteket. A riposztok szellemesek és csípősek, a túlzások elképesztőek, a részletek mindent felülmúlóan élvezetesek.
The New York Times

 

A nagysikerű sorozat a Kossuth Kiadó gondozásában jelenik meg. Az USA-ban augusztus 15-én mutatják be a könyv alapján készült mozifilmet, amely remélhetőleg hamarosan Magyarországra is eljut.

Kevin Kwan Szingapúrban született és nőtt fel, 1995 óta Manhattanben él. A Kőgazdag ázsiaiak volt az első regénye. A történetet filmvászonra vitték, és a páratlanul sikeres film 2019-ben két Golden Globe-jelöléssel büszkélkedhet. A trilógia második része, a Kőgazdag barátnő nem kevésbé sikeres, és megfilmesítése már folyamatban van. A most megjelent Kőgazdagok problémái a trilógia befejező kötete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik