Nagyvilág

Felgyújtottak egy bangladeshi lányt, miután nemi erőszakkal vádolta meg az iskolaigazgatóját

Öt nappal ezelőtt meghalt az a 18 éves bangladeshi lány, akit az iskolájában felgyújtottak, azt követően, hogy azzal vádolta meg az igazgatót, hogy megpróbáltak megerőszakolni őt az irodájában.

A Daily Mail beszámolója alapján a Dhakában élő Nusrat Jahan Femi egy iskolai vizsgára készült, amikor négy személy felcsalta őt az épület tetejére, azt állítva, hogy valaki ott megtámadta az egyik barátnőjét.

A tetőn aztán egy tucatnyi ember várta Nusratot és arra akarták rávenni, hogy vonja vissza az igazgató elleni vádakat. Amikor ő ennek nem volt hajlandó eleget tenni, leöntötték kerozinnal és felgyújtották. Nusratot égő fáklyaként rohant le a lépcsőn, az iskolatársai siettek a segítségére.

A fiatal lányt kórházban szállították, a teste 75 százaléka megégett. A kórházban még el tudta mondani a bátyjának, hogy mi történt, de később belehalt a sérüléseibe. A rendőrség szerint 13 ember vett részt Nusrat meggyilkolásában, köztük két lány és egy tanár. Nyolc embert őrizetbe vettek.

Az eset hatására tüntetések is voltak Dhakában, amelyen elítélték az elkövetőket, a lány családját viszont halálosan megfenyegették, miután hivatalosan is nyomozás indult.

Kiemelt kép: Mamunur Rashid/NurPhoto/ Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik