Nagyvilág

Tömegek próbálkoznak házilag a pénisznagyobbítással. Nem kéne

Pápua Új-Guinea doktorainak figyelmeztetése szerint országos probléma lett, hogy sok férfi „idegen anyagokat” fecskendez a péniszébe, hogy így növeljék meg a méretét. A használt anyagok között szerepel például a szilikon és kókuszolaj is, aminek veszedelmes következményei lehetnek. Az egyik kórházban több mint 500 férfi jelentkezett az elmúlt két évben deformálódott vagy működésképtelenné vált pénisszel. És ez csak azok száma, akik bevallották a problémát és orvosi segítséget kértek.

A többségüknek abrnormális, göröngyös kinövések keletkeznek a péniszén, és van akinek a herezacskóján is. Sokan fekéllyel érkeznek, ami idővel ki is fakad. Néhányuknak gondja támad a vizeléssel, mert az előbőr annyira dagadt, hogy nem tud összehúzódni – mondta a Guardiannek Akule Danlop, a Port Moresby kórház sebésze, aki szerint csak aznap is hét páciens érkezett ilyen panaszokkal. Az orvos szerint zömében 18 és 40 év közötti férfiakról van szó, bár kezelt már fiatalabbat és idősebbet is. Általában bánják, hogy házi pénisznagyobbításba fogtak.

Egy másik orvos szerint nem pusztán pápua új-guineai próblémáról van szó, a fiatal férfiak egy része a legtöbb társadalomban képes hasonló őrültségre, ha a péniszéről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik