Nagyvilág

Óriási magyar siker a lányoknak rendezett matematikai diákolimpián

Idén kilencedszer tartották meg az Európai Leány Matematikai Diákolimpiát (EGMO), a most Kijevben rendezett versenyen 49 ország 196 versenyzője vett részt, amelyen Kerekes Anna aranyérmet, Hámori Janka ezüstöt, Kocsis Anett és Mészáros Anna bronzérmet szerzett – írta a Qubit. Az április 7-13 között megrendezett versenyen Magyarország összesítésben a nyolcadik lett.

A versenyt a szerb Jelena Ivančić nyerte, az amerikai Emma Qin lett a második. Az első tíz helyezett között a magyar Kerekes Annán kívül lengyel, bolgár, orosz, ukrán, cseh és mexikói diákok vannak.

Kerekes Anna az összesítésben 3. lett. Ő a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium végzős diákja, akinek már a Cambridge-i Egyetemről is van felvételi ajánlata.

A tizedikes Hámori Janka a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumba jár. A tizenegyedikes Kocsis Anett korábban a győri Révai Miklós Gimnázium, jelenleg a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákja, a tizenkettedikes Mészáros Anna szintén a budapesti Fazekas-gimnáziumba jár.

Kiemelt képünk illusztráció (MTI / Illyés Tibor)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik