Nagyvilág

Házkutatás volt a Honvéd játékosának berlini lakásán

A német hatóságok azt feltételezik Änis Ben-Hatiráról, hogy a Hamászt támogató szervezettel áll kapcsolatban.

Házkutatást tartottak a Budapest Honvéd focistája, Änis Ben-Hatira berlini otthonában – írja a hvg.hu.

A német sajtó szerint összehangolt rendőri akció zajlott szerdán kora reggel, a hatóságok főleg az Ansaar International és a WWR Help nevű szervezetekkel kapcsolatban álló személyek után érdeklődtek. A két szervezet pénzt gyűjt és segélyeket juttat olyan országokba, mint Szíria vagy Szomália, de azt gyanítják róluk, hogy valójában a terrorszervezetként számon tartott Hamászt támogatják.

A tunéziai származású, németországi Ben-Hatira azért érdekli a nyomozókat, mert korábban együttműködött az Ansaar Internationallel, és azt gyanítják, hogy nem is távolodott el tőlük. 2017-ben azért kellett távoznia a Darmstadt 98-tól, mert a klubvezetés nem nézte jó szemmel részvételét a szervezetben.

A játékos most közölte: nincs rejtegetnivalója, és nevetségesnek tartja, hogy még mindig kapcsolatba hozzák a szervezettel. A Budapest Honvéd pedig arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy tisztában voltak Ben-Hatira múltjával, de hisznek ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik az ellenkezője. (Fotó: Europress – Pascu Mendez/dpa)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik