Nagyvilág

Kirúgtak egy angol kormányzati tanácsadót, mert azt mondta, Soros birodalmat épít Magyarországon

Kirúgták angol kormányzati tanácsadói posztjából Sir Roger Scrutont, miután a kínai embereket robotoknak nevezte, azt állította, hogy az iszlamofóbia egy propaganda szó, amelyet a Muszlim Testvériség talált ki és arról beszélt, hogy szerinte Soros György „birodalmat” épít Magyarországon.

Az Independent beszámolója szerint Scruton tényként kezeli, hogy a magyar zsidók egy Soros-vezette birodalom részei.

Bárki, aki szerint nincs Soros-birodalom Magyarországon, nem látja a tényeket,

mondta a konzervatív filozófus egy interjúban. Hozzátette: nonszensz, hogy személyes jóbarátját, Orbán Viktort antiszemitizmussal vagy iszlamofóbiával vádolják. Ez utóbbi amúgy is csak egy szó, amelyet a Muszlim Testvériség talált ki azért, hogy eltereljék a figyelmet a fő problémáról, a bevándorlásról.

Ezen kívül Scruton szerint a kínai emberek robotok, amelyeket a kínai kormány hoz létre, és ez nagyon ijesztő.

A brit Munkáspárt az interjú után Scruton azonnali eltávolítását követelte az lakhatási bizottságból, mondván, hogy a zsidó származású üzletember birodalmát emlegetni tipikus antiszemita toposz. Scrutont az interjút követően órákon belül kirúgták, a kijelentéseit pedig a kormány elfogadhatatlannak minősítettek.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a filozófus dicsérően szólt a magyar kormányról: korábban azt mondta, hogy Orbánék menekültpolitikája példaértékű, az Európai Unió pedig csak az európai gondolat perverz megvalósulási formája.

Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenséget
Először szólalt meg a Fidesz kampányáról George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa.

Kiemelt kép: Europress/Guillem Lopez/NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik