Nagyvilág

Felfüggesztettek egy magyar orvost Írországban, miután pénzt fogadott el egy betegtől

Több mint 12 500 eurót fogadott el egy Írországban dolgozó magyar orvos egy betegtől, ezért felfüggesztették a kamarai tagságát – számolt be az Irish Examiner.

S. Zsolt azzal, hogy pénzt fogadott el, megsértette a kamarai etikai szabályzatot, ezért a bíróság úgy döntött, hogy nem egyelőre nem dolgozhat tovább orvosként. A férfi brit-magyar kettős állampolgár, Írországban 2011-ben regisztráltatta magát orvosként.

S.-nek nem ez az első hasonló ügye: 2016-ban egy egészségügyi bizottság már megrótta hanyag munkavégzés miatt, 2017-ben pedig megtiltották neki, hogy pszichoaktív gyógyszereket írhasson fel.

A mostani ügy két éve kezdődött, amikor egy, az S.-t alkalmazó dublini orvosi rendelő kérte a magyar férfi orvosi tevékenységének felfüggesztését. A rendelő vezetősége hivatalos papírokat kért S.-től arról, hogy Írországban dolgozhat orvosként, ő azonban ehelyett eltűnt. Később kiderült, hogy mielőtt lelépett volna, pénzt fogadott el „baráti kölcsönként” több részletben egy súlyos beteg, idősebb pácienstől.

Az ügy május elején folytatódik a bíróságon.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik