Nagyvilág
Derecske, 2014. április 17.
Sertések a Bold Agro Kft. telephelyén Derecskén 2014. április 17-én. Négy hazai sertéstenyésztõ, illetve húsfeldolgozó gazdaság kapta meg elsõként a kiváló minõségû sertéshús védjegyet a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Jön az áremelés: drágább lesz a hús

A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak elmondta,

annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek.

Éder Tamás közölte, a bérek emelése meghaladja a 10 százalékot, drágul az energia és a csomagolóanyaghoz is csak drágábban lehet már hozzájutni, miközben az élő sertés ára 30 százalékkal nőtt.

Utóbbi oka Kínában keresendő, hiszen az ott pusztító sertéspestis miatt az ország igénye hatalmassá vált a világpiacon.

A lap így azt írja, az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.