Nagyvilág

Többen meghaltak a riói heves esőzésekben

Özönvízszerű eső csapott le kedden Rio de Janeiróra, amelynek következtében legalább három ember életét vesztette. Brazília második legnagyobb városában káosz alakult ki, a polgármesteri hivatal szükségállapotot hirdetett.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint két felnőtt nő meghalt, amikor a város egyik szegénynegyedében található otthonukat maga alá temette egy sárlavina, egy férfi pedig megfulladt a város másik részén.

A heves esőzés hétfő este kezdődött, és kedd délig nem enyhült.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint Rio de Janeiro egyes részein több mint 21 centiméter csapadék hullott le négy óra alatt, ami a háromszorosa az átlagos áprilisi csapadéknak.

A város polgármestere, Marcelo Crivella keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: „ezek az esőzések teljesen rendellenesek az évnek ebben a szakaszában, senki nem számított most ennyi esőre”.

MTI/AP/Silvia Izquierdo

A polgármesteri hivatal hétfő éjjel szükségállapotot hirdetett. A városban több helyen kellett kimenteni autóba szorult vagy utcán rekedt embereket.

Rio de Janeiro utcái kedden a szokásosnál csendesebbek voltak, mivel csaknem az összes iskola zárva maradt, és sokan nem indultak el a munkahelyükre.

Az elmúlt két hónapban ez volt a második nagyobb vihar a brazíliai városban. Februárban legalább heten vesztették életüket a Rio de Janeiróra lecsapó heves esők és az azokat követő áradások következtében.

(MTI)

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik