Nagyvilág

Salvini reméli, hogy a Fidesz is csatlakozik a Népek és Nemzetek Szövetségéhez

Népek és Nemzetek Szövetsége néven alakított hétfőn új európai politikai formációt az olasz belügyminiszter, a Liga elnöke Matteo Salvini. A milánói találkozóra Orbán Viktor nem utazott el. Salvini „a Brüsszelt most uraló bürokraták helyett az identitással bíró nemzetek és népek Európáját” hirdette meg a hétfői sajtókonferencián.

„Holokauszttagadók találkozójával” indítja Salvini az EP-kampányt
Ez az a rendezvény, amelyre Orbán Viktor nem megy el.

Kijelentette, hogy az Európai Unió maastrichti szerződésének céljai között a nemzeti identitás tisztelete is szerepelt, ezt azonban az európai bürokrácia elárulta.

Európának csak akkor van értelme, ha elismeri az identitást. Ha az Európai Uniót kizárólag a pénzügyi egyengondolkodás irányítja, akkor az eddigi rémálom folytatódik tovább

– mondta.

Matteo Salvini azt mondta, hogy a Liga és szövetségesei „meg akarják menteni Európát”, az európai népeket helyezve az EU kormányzásába. Bejelentette, hogy Milánóban új és folyamatosan bővülő európai politikai család született, amely a munkát, családot, biztonságot, környezetvédelmet és a fiatalokat helyezi középpontba. Elismerte, hogy a Liga vezette európai szövetség pártjai között vannak különbségek, de mindegyik az identitásra építi politikáját. A közös értékek közt említette a határok védelmét, valamint a terrorizmussal szembeni küzdelmet.

Alternatívát képviselünk mindazokkal szemben, akik az utóbbi évtizedekben Európát vezették, az Európai Néppárt (PPE) és az Európai Szocialisták Pártjának (PSE) kormányzása szegénységet, vitákat, biztonsági űrt teremtett

– mondta Matteo Salvini.

Salvini megerősítette, hogy a Liga május 18-án Milánóban közös tömegdemonstrációt tart európai szövetségeseivel.

Újságírói kérdésere válaszolva Matteo Salvini elmondta, reméli, hogy a születendő új európai politikai családhoz az Orbán Viktor vezette Fidesz és a spanyol Santiago Abascal vezette Vox is csatlakozik.„Beszélünk a magyarokkal, spanyolokkal, lengyelekkel, svédekkel (..) az biztos, hogy soha nem fogjuk az EU-t a szocialistákkal közösen kormányozni, a néppártiak pedig döntsenek, hogy továbbra is a szocialistákkal akarnak közösködni, vagy változtatást akarnak, és velünk jönnek” – jelentette ki Matteo Salvini.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik