Nagyvilág

Örökbe fogadta a nővér a kisbabát, akit hónapokig nem látogattak a szülei

A Massachusetts állambeli Liz Smith mindig is anya akart lenni, ám az élete máshogy alakult, és közel a negyvenhez már kezdte elfogadni, hogy jó eséllyel sosem lesz gyereke – ám ekkor megismerte Gisele-t. A CBS úgy tudja, a huszonkilenc hétre született kisbaba anyja drogfüggő volt, a babának viszont komoly orvosi ellátásra volt szüksége, a szülők pedig egy ponton egyszerűen csak nem látogatták többé. A kislányt abban a gyerekkórházban ápolták, ahol Liz a nővérek vezetője volt, ám ő maga nem találkozott a babával, csak amikor kollégái felhívták a figyelmét, hogy itt van egy csecsemő, akinek olyan nevelőszülőt keresnek, aki képest a gyerek ellátására – például egy nővért.

Smith korábban nem gondolkodott nevelőszülőségben vagy örökbefogadásban, ám amikor végül megismerte Gisele-t, egyből megváltozott a véleménye a dologról. Elkezdte látogatni a kislányt, akinek folyamatos ellátásra volt szüksége, és akit ekkorra az állam már gondozásába vett, mivel biológiai szülei nem voltak alkalmasak az ellátására. Smith végül nevelőszülőként magához vette Gisele-t, eredetileg még azzal a céllal, hogy amint lehet, megpróbálja a gyereket visszajuttatni az eredeti szüleihez, akik olykor még meglátogatták a gyereket eleinte, ám aztán lassan elmaradoztak, amikor pedig teljesen megszűntek a látogatások, Liz úgy döntött, mégis megfontolja az örökbefogadás lehetőségét.

A babának folyamatos ellátásra és gyakorlott gondozóra volt szüksége a fejlődési hiányosságai miatt, amire Smith egyértelműen alkalmasnak bizonyult, ráadásul a biológiai szülők nem tiltakoztak, amikor az állam megvonta tőlük szülői jogaikat, és más, vér szerinti rokont sem találtak, aki alkalmas lett volna a kislány ellátására. Így egyre valószínűbb volt, hogy Gisele Smith-hez kerül majd. Gisele végül két éves korában lett hivatalosan is Smith lánya, a bíróságon pedig voltak olyan jó fejek, és megengedték, hogy a kislány maga üsse le a bírói kalapácsot az eljárás lezárásaként, amiről fotó is készült.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik