Nagyvilág

Hárman meghaltak, két rendőr megsérült a tizenhét órán át tartó összecsapásban

A Georgia állambeli drámai rendőri intézkedés tragédiával végződött.

Két rendőr meglövésével kezdődött az a tizenhét órán át tartó rendőri intézkedés, mely végül három ember halálával zárult Stockbridge-ben, Georgia államban. A két rendőrt azért hívták ki a házhoz, mert családon belüli erőszakra gyanakodtak, a kiérkező rendőrökre azonban egy fegyveres férfi rálőtt, megsebesítve őket, majd a férfi elbarikádozta magát a házban. Ezt követően még tizenöt órán át tartott az intézkedés, melyben a rendőrség próbálta rávenni a fegyverest, a negyvenhét éves Anthony Tony Bailey-t, hogy engedje ki a házból az ott tartózkodó tizenéves fiút.

A hatóság eleinte reménykedett a sikerben, túsztárgyalót is hívtak a helyszínre, akinek sikerült is rávenni a fegyverest, hogy szóba álljon velük. A rendőrség azt nyilatkozta, addig várnak, ameddig csak lehet. Ám amikor a férfi órákkal később sem volt hajlandó megadni magát, és bizonyítani, hogy a házban tartózkodó fiú és nő jól van, valamint többször rálőtt a kiérkező egyenruhásokra és járműveikre, úgy döntöttek, gázzal árasztják el a házat, és behatolnak az épületbe.

Három holttestet találtak odabenn: a tizenhat éves Arkeyvion White-ot és édesanyját, Sandra White-ot, aki több mint nyolc hónapos terhes volt, valamint a tettest, aki, miután megölte a két áldozatot, magával is végzett.

via CBS News, kiemelt kép:  iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik