Nagyvilág

Orbán erdélyi kampánnyal is készül az EP-választásra

Az Európai Néppárt határon túli magyar tagszervezeteit ugyan nem érinti a Fidesz felfüggesztése, de nem maradhatnak teljes mértékben függetlenek a Néppárt és a magyar kormánypárt vitájában.

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta a Néppárt magyar tagszervezeteinek elnökeit, akikkel az EP-választásról is egyeztetett. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a hvg.hu-nak az egyeztetésről elmondta,

 közös kampányról is tárgyaltak a miniszterelnökkel, aminek keretében arról is megállapodtak, hogy a magyar miniszterelnök május elején Erdélybe utazik.

Kelemen azt tartja egyes számú forgatókönyvnek, hogy a Fidesz a Néppárt tagja marad a májusi választások után is, viszont azt elismerte, hogy nem könnyű egyben tartani a pártcsaládot.

Kiemelt kép: Orbán Viktor fogadja az Európai Néppárt magyar tagszervezeteinek elnökeit a Karmelita kolostorban 2019. április 1-jén. A kormányfő mellett Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) elnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ajánlott videó

Olvasói sztorik