Nagyvilág

Szijjártó: Brüsszel szereti a bevándorlást

És hamis megközelítéssel kezeli Afrikát.

Szijjártó Péter a litvániai Palangában vett részt a V4-ek és az Észak-balti Nyolcak találkozóján, ahol sajtótájékoztatót is tartott. Szerinte Brüsszel szereti a bevándorlást, ami abból válik egyértelművé, hogy az Európai Bizottság a legális migráció pozitív hatásairól kommunikál. Pedig szerinte a migráció nyomán a terrorfenyegetettség vált „soha nem látott súlyosságúvá az elmúlt évtizedek vonatkozásában Európában”.

Azzal sem ért egyet, hogy az Európai Bizottság szerint a migrációs válság véget ért, mert „tavaly ötven százalékkal nőtt a Törökországba érkező migránsok száma, és elérte a 265 ezret”. És, mint mondta az MTI beszámolója szerint, Magyarország azért is aggódik, hogy az EU hamis megközelítéssel kezeli Afrikát: „úgy mutatjuk be a kontinenst, mint egy országcsoportot, amely bizonyosan Európába akarja küldeni polgárait, de amikor beszélünk ottani kollégáinkkal, azt mondják, hogy meg akarják tartani azokat az embereket, ehhez kérnek segítséget, és nem ahhoz, hogy Európába küldjék őket”. Szerinte segíteni kell a kontinenst a fejlődésben, hogy meg tudja tartani az elvándorolni akarókat.

Ennek kapcsán egyébként a hvg.hu megjegyzi: nem az EU riogat, hanem épp a Fidesz, például Lázár János és Orbán Viktor beszélt hatvanmillió afrikai menekültről, akik 2020-ig bármikor elindulhatnak Európa irányába. (Fotó: MTI / KKM / Burger Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik