Nagyvilág

Kuciak mellett egy másik újságíró halálával is hírbe hozták Marián Kočner vállalkozót

A szlovák lapok szerint újabb újságíró-gyilkosság fűződhet Marián Kočner nevéhez, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak meggyilkolását. A TV JOJ birtokába került a vádemelési javaslat, amelyben egy rövid információ is felmerül az egykori újságírójuk haláláról.

2016 nyarán Alena megkérte Andruskót, hogy vigye őt el egy erdőbe, ahol gyilkos galócákat szedtek. Ezt követően 2016 végén a tudomása szerint megmérgeztek egy újságírónőt, Kočkovičovát

– áll a vádemelési javaslatban Andruskó Zoltán vallomása szerint.

A Parameter.sk beszámolója szerint a TV JOJ egykori újságírónője, Leona Kočkovičová Fučíková egy szilveszteri síelés során lett rosszul. Este egy kék foltra lett figyelmes, amit annak tudott be, hogy nekiment a forgóajtónak. Nem sokkal később azonban rosszul lett.

A CT-vizsgálat súlyos agyvérzést mutatott ki nála. Két nappal később a kórházban meghalt.  A TV JOJ megkereste az elhunyt újságírónő férjét, aki azt mondta, hogy a felesége sem Andruskót, sem Alena Zsuzsovát nem ismerte. Nem kapott fenyegetéseket, nem élt félelemben, és Kočner ügyeivel sem foglalkozott.

A TV JOJ szerint számításba jöhet egy lehetőség: Zsuzsová arra is felhasználhatta az újságírónő halálát, hogy megfélemlítse Andruskót azzal, hogy ő is hasonlóan végezheti, ha nem követi az utasításokat. Zsuzsová fenyegetőzéseiről szót ejtett Andruskó is a vallomásában.

Az üggyel kapcsolatban eddig sem a rendőrség, sem az ügyészség nem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik