Nagyvilág

Hősként ünneplik a 13 éves fiút, aki megmentette 50 diáktársa életét

Egy fiatal fiú bátorságának köszönhetően menekültek meg az a – vele együtt – 51 gyermek, akiknek az iskolabuszát egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőr gyújtotta fel kedden.

A férfinek azt a feladatot adták, hogy a gyerekeket vigye vissza az iskolájukba egy kirándulásról, de megfenyegette őket és a milánói Linate nemzetközi repülőtérre vette az irányt. A 47 éves Ousseynou Sy állítólag azt hangoztatta, hogy mindenki meg fog halni.

Az olasz sajtónak nyilatkozó gyerekek szerint a 13 éves Ramy Shehata az ő hősük, mert a fiú elrejtette a mobiltelefonját, amikor a sofőr mindenkitől összeszedte a készülékeket.

Miguel MEDINA / AFP / Europress

Az Ansa hírügynökség cikke szerint Ramy úgy tett, mintha arabul imádkozna, de közben a telefonján értesítette az édesapját a történtekről, aki azonnal riasztotta a rendőröket.

A La Reppublica arról is írt, hogy a férfi az összes kalapácsot levette a helyéről, hogy a gyerekek ne tudják kiütni az ablakokat. Mire azonban felgyújtotta a járművet, az egyenruhások már a helyszínen voltak és segítettek kiszabadulni a fiataloknak. Ennek köszönhetően senki nem sérült meg az incidensben.

A 13 éves fiú édesapja elmondta, 2005-ben Egyiptomból költöztek Olaszországba, amikor Ramy megszületett. Bár hivatalosan soha nem folyamodtak olasz állampolgárságért, reméli, hogy a gyerek a hőstettéért megkapja azt.

Kiemelt kép: Miguel MEDINA / AFP / Europress

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik