Nagyvilág

Medveveszély miatt riasztottak Erdélyben

Szerda reggel a Készenléti Felügyelőség keltette a sepsiszentgyörgyieket. Tusnádfürdőn egy konténerben rekedt medvebocsot szabadítottak ki.

6 óra után a gyorsriasztási rendszeren küldtek figyelmeztető üzenetet a telefonokra, mert medvét láttak Sepsiszentgyörgy egyik utcájában. Arra szólították fel a lakosságot, hogy biztonsági okokból kerüljék a térséget – írja a Maszol.ro.

A Készenléti Felügyőlésg szóvivője közölte: hajnalban a 112-es segélyhívón kaptak bejelentést arról, hogy medve sétál Sepsiszentgyörgy egyik forgalmas utcájában. Riasztották az összes érintett hatóságot, hogy készítsenek elő altatólövedéket.

Amikor a csendőrség osztaga a helyszínre ért, az autójukat látva a medve visszavonult természetes élőhelyére.

A fennálló veszély miatt figyelmeztető üzenetet küldtek a sepsiszentgyörgyieknek, a csendőrség pedig tovább járőrözött. A helyszínre rendelték a rohammentők egyik autóját, hogy egy esetleges sérülés esetén biztosított legyen az orvosi ellátás.

Közben Tusnádfürdőn egy hulladéktárolóban rekedt medvebocsot szabadítottak ki a csendőrök.

Hajnalban egy férfi értesítette őket, hogy medvebocs van az egyik konténerben – írta a Transindex. A csendőrök elkerítették a környéket, mert a szeméttárolónál volt az anyamedve, azt előbb el kellett távolítani, hogy bocsát ki tudják szabadítani.

A sikeres akció után az állatok visszafutottak az erdőbe, de a csendőrök ott is maradtak még egy ideig, hogy ne térjenek vissza a szeméttárolóhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik