Nagyvilág

Kiparancsolták a dán parlamentből egy képviselőnő öt hónapos babáját

A dán törvényhozás üléséről az országgyűlés elnöke kiküldte a babájával érkező képviselőnőt – írta meg az érintett Mette Abildgaard konzervatív képviselő Facebook-posztja alapján az Index.

Abilgaard ebben arról ír, hogya z országgyűlés elnöke, illetve a szélsőjobbhoz sorolható Dán Néppárt korábbi vezetője, Pia Kjaersgaard, felszólította arra, hogy távolítsa el karon ülő gyermekét az ülésteremből. Elismerte, hogy   nem kért engedélyt az elnöktől arra, hogy bevigye a babáját, de azt gondolta, hogy erre nincs is szükség. Korábban más képviselők már minden gond nélkül bevitték a gyerekeiket az ülésterembe.

Korábban sosem vittem a parlamentbe a lányom, de most nem tudott rá vigyázni a férjem, én pedig nem sokkal az ülés előtt jöttem rá, hogy szavaznom kéne. [A baba] jó hangulatban volt, és cumi volt a szájában.

– írta Abildgaard.

Az országgyűlési elnök egy asszisztens útján üzente meg a képviselőnek, hogy nem látják szívesen az ülésteremben a gyerekével. Majd arra kérték, hogy vigye ki az öt hónapos, Esther Marie névre hallgató gyermeket. Ő ennek eleget is tett, és egy munkatársára bízta a kislányt, míg visszaszaladt szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik