Nagyvilág

Találtak egy levelet Utrechtben, ami arra utal, hogy terrortámadás volt a lövöldözés

Arról ír a Reuters, hogy a holland ügyészek „komolyan számba veszik” a terrorista indítékot a hétfői utrechti lövöldözésnél, amelyben hárman meghaltak és öten megsérültek.

A 37 éves török származású lövöldöző mellett két másik embert is letartóztattak a lövöldözés után, de arról még nincs egyértelmű információ, hogy nekik milyen szerepük lehetett a támadásban.

Őrizetben az utrechti lövöldözés harmadik gyanúsítottja
Egy villamoson három embert gyilkoltak meg, ötöt pedig megsebesítettek.

A török sajtóban korábban arról írtak, hogy a török férfi családtagjaira nyithatott tüzet az utrechti villamoson. A holland ügyészektől származó információk szerint ezt a szálat is vizsgálják, de a terrorista gyanú erősebb:

egy menekülésre szánt kocsiban ugyanis találtak egy levelet, aminek a tartalmát még nem ismertették, de terrorcselekményre gyanakszanak miatta.

Azonban azt még nem lehet tudni, hogy személyes okokból lövöldözött a támadó, vagy politikai indítékai voltak. Az viszont már ismeretes, hogy az áldozatok és a támadó között nem volt semmilyen kapcsolat.

A lövöldöző a rendőrség radarján volt korábban is: 2014-ben illegális fegyverviselésért ítélték el, ez év márciusában pedig bolti lopásért és rablásért.

Kiemelt kép: JOHN THYS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik